Skolebesøk Skaperfest 2023

Ta klassen med på Skaperfest 25. august!

Fredagen er tilrettelagt for skolebesøk, og vi har nå åpnet skjema for påmelding og reservering av oppmøtetid: Påmelding skoleklasser Skaperfest 2023

Vi ble fullbooket i 2022 med over 1500 elever på besøk.

Hvorfor bli med på Skaperfest?

Skaperfest tar læreplanens mål om skaperglede og utforskertrang på alvor. På et besøk hos oss får elever utforsket en rekke forskjellige skapende aktiviteter, og lære fra ildsjeler som driver med det selv.

Kjernen i festivalen er utstillerne, som viser frem fantastiske ting de har laget selv og forteller hvordan de gjorde det. De har høy grad av interaktivitet, hvor elever f.eks får styre roboter, prøve spill o.l. Det er også endel aktiviteter hvor elevene får lage ting selv, fra buttons og mini-roboter, til tegning og strikking.

Her finner du en oversikt over Utstillere 2023. Eller følg oss på instagram eller facebook, for å få lanseringer med bilder!

Fint vær under skolebesøk på Skaperfest 2022
Prøver lodding for første gang

Aktivitetsløype

For at det skal være lett for alle elever å komme i kontakt med utstillere har vi en aktivitetsløype som klassene kan velge å bli med på. Her går elevene sammen i små lag og gjennomfører en løype med ca 5 oppgaver.

Hver oppgave består av å besøke en utstiller og gjennomføre en kort aktivitet, og man får stempel når man har gjennomført (eller prøvd). Det er også mulig å bytte ut oppgaver. Løypene er korte slik at det også blir tid til å utforske på egenhånd, eller gjennomføre flere løyper. Det er ca 8 forskjellige løyper.

I år kan klassene vinne en Nomono Soundcapsule - et superenkelt og portabelt system for podcast-innspilling, som er forsket frem og utviklet her i Trondheim! (verdi 24 990kr). Vinneren kåres med loddtrekning, og hver gjennomførte løype er 1 lodd.

Nomono Soundcapsule - for enkel podkastinnspilling
Ungdommer maler på stort fellesmaleri

Praktisk info

  • Åpningstid: 25.august kl 09.00-14.00 (NB: Man booker oppmøtetid)
  • Sted: Midt på torvet i Trondheim (i telt).
  • Anbefalt for: Mellomtrinnet, ungdomsskolen og vgs
  • Anbefalt varighet på besøk: 1.5-2 timer (mer om ønskelig)

Påmelding åpner i uke 33 i august. De forhåndspåmeldte får email med mulighet til å bestille først.

Spørsmål eller innspill?
Send oss gjerne en mail på skaperfest@trondheimtechport.no!

Ungdom tester racerbil simulator som studenter har laget
Female engineering student shows kids how to play robo-wars
Emilie fra Omega Verksted på NTNU lærer elever robotkrig, på Skaperfest 2022